GPS: обсуждение

kiselandrew
Мотоцикл: none
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

GPS: обсуждение

Повідомлення kiselandrew »

Решил поболтать, но в отдельной теме.
Славко Лях, почему ты думаешь что телефонный жпс хуже навигаторовского?
Взял поиграть женин смарт, поставил навител, нашло 16 спутников в квартире на 1м этаже двухэтажки. Схема моего города отвратительна, снес навител, к этому подтолкнуло еще то, что "типа кей" на него нод определил как смс троян. Запустил гугл мап. Вот это тема! Все как на компе, дом даже видно. Правда я оказался почему-то у соседа дома через дорогу)). Осталось разобраться как прокладывать маршрут и определять скорость. Ну и еще много чего, жалко что эта Хperia L не моя :sotona: .
https://www.strava.com/athletes/20928928
oleksa
Старая гвардия
Мотоцикл: Yamaha TW-200, Иж-56, Карпаты-2
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Re: GPS: обсуждение

Повідомлення oleksa »

Гугл мапс хорош, но необходимо много мобильного интернета для функционирование. К тому же покрытие моб. операторов охватывает далеко не все территории родины.

Или имеется какой то оффлайн вариант карт ?
sadam
Старая гвардия
Мотоцикл: JBW-125; Kawasaki ZX-6
Контактна інформація:

Повідомлення sadam »

Ну не знаю, я Беларусь проехал по ГПСу на телефоне. Карты навитела. Ни каких проблем. Если есть пешие маршруты то удобно - один навигатор с забитыми координатами всех точек, всегда с собой и все работает.
KWAKA
Омаровод
Мотоцикл: Пішохід
Контактна інформація:

Повідомлення KWAKA »

Я теж вагаюсь: чи взяти GPS, чи телефон з GPS?
kiselandrew
Контактна інформація:

Ага, вот и баг. Тк был включен вайфай, я и не обратил на это внимание, дома ж был. В кеше ничего не сохраняется? У меня отрублен GPRS принципиально.
sadam, я в навителе вообще улиц города даже примерно не раздуплил, а если еще куда-то ехать... хз.
kiselandrew
Контактна інформація:

Антипионер писав:Я теж вагаюсь: чи взяти GPS, чи телефон з GPS?
Вот советую, вчера с другом говорили по этому поводу. Он взял жене китайца с экраном фулл шд, а моя купила Сони. Так китаец только 2 спутника говорит ловит и все. Хотя навигатор возможно удобнее, если часто пользоваться.
oleksa
Старая гвардия
Контактна інформація:

Повідомлення oleksa »

Ovi maps работает довольно неплохо и оффлайн карты есть (только для владельцев нокии). Без интернета думает очень долго, если подключен интернет - мгновенно находит местоположение с высокой точностью.

Но опять таки.. нокия, интернет..

Navitel мне не нравится. Как то слишком намудрено..

Я за iGO 8.

Еще есть какая то программа которая завязывает карту (изображение) к ЖПС. Тоже довольно неплохой вариант, особенно для бездорожья.
kiselandrew
Контактна інформація:

Вот вроде статейка что гугл работает офф
http://lifehacker.ru/2013/08/12/google- ... v-oflajne/
oleksa
Старая гвардия
Контактна інформація:

Повідомлення oleksa »

Интересно.

А есть ли возможность засунуть Гугл карты в навигатор ЖПС ?
То есть под операционную систему Windows CE или WinMobile 6.0.
oleksa
Старая гвардия
Контактна інформація:

Повідомлення oleksa »

Кстати ОЧЕНЬ рекомендую оффлайн карты MapsWithMe.
Программа работает очень шустро, даже на самых слабых аппаратах.
Карты составлены очень подробно и толково, единственный минус - отсутствие прокладывания маршрута.
Gayka
уважаемый
Мотоцикл: zongshen gs 200=>suzuki djebel 200
Контактна інформація:

Повідомлення Gayka »

Украина, Румыния, Болгария, Македония, Албания, Черногория, Сербия, Россия, Финляндия, Норвегия, Эстония, Латвия, Литва, Белоруссия, и все с китайским ЖПСом, самым простым. Нигде не подвел, разве что в Албании карты прошлого года оказались устарелыми, т.к.дороги там строятся быстрее, чем рисуют карты.
А еще трофи в условиях усиленной эксплуатации с кучей точек.
По опыту поездки весной в окрестностях Львова, наш навигатор вел по адекватной и нормальной дороге, в отличие от телефонного с гугл-мапс, из-за которого пришлось ехать тракторными колеями с горками, хорошо что 4х4 и можно не заморачиваться по состоянию дороги.
Если тебе грустно или ты не находишь себя, езжай в горы. Если ты устал и не хочешь никого видеть, езжай в горы. Если ты счастлив и у тебя много энергии, тогда тоже езжай в горы. Горы всё складывают по своим местам. (c) Паулюс Альбертавичюс
Avior
Гаджет-мэн
Мотоцикл: Минск => ИЖ Ю4 => Jawa 634 = > Java 638 => Jawa 638 Люкс => Kawasaki KLR 650 c => Yamaha WR250X\R
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення Avior »

Пользовался очень много разными навигационымми программами..
Идеального варианта нету. Если по городу хорошо то за городом ужас.. Если за городом хорошо то выкатываешь на грунт ужас)
Пока для себя нашел 3 вариант удобных
"Навител" за город достаточно удобно но смотрю так же другие программы.. (СитиГид, Igo, Сиджик)
"Яндекс Навигатор" по городу просто отлично умет качать карты, но интернет нужен для актуальной информации по пробкам и гаишникам.
"OruxMaps" для грунта очень шустрая программа может использовать как онлайн карты так и оффлайн (офф карты можно скачать или самаму сделать тот регион что тебе нужно и с разными приближения как ген штаб карты так и гугл)

Это вся для андроида. Дума если и брать навигатор то только на андроиде выбор программ огромен пока пользуюусь телефоном. Думаю и дальше ним же пользоваться)
Гугл мапс просто отвратительно ведет, использую только в качестве посмотреть через спутник что там дальше...
П.С. Навител у меня какой то индурный всегда ведет уж очень интересным маршрутом)) Антипионер подтвердит)
Подорожуючи, ти щоразу переживаєш ще, і ще одне маленьке життя. Кожна подорож – це нова історія, особлива та неповторна.
Нехай сьогодні це дупа, завтра ми назвемо цю пригодою!
MilesTails
Старая гвардия
Мотоцикл: Иж Ю3/Viper Active
Контактна інформація:

Повідомлення MilesTails »

Перепробував всі проги які є для андроїда. Так як сказав Льоша то для міста краще всього "Яндекс". Але і "Навітел" не поганий. Мінус в Навітелі тей що він довго думає в якому направленні я рухаюсь. І веде він не по правилам. Я вибирав "Вантажний автомобіль" А він вів як легкову. Маршут він малює теж не дуже гарно. Але його функція "Датчики" подобається. Для запису маршрутів використовую "Мої треки" там все просто. Малює гарно. І на Гугл карти сам потім експортує. Телефонний ЖПС влаштовує повністю.
vladuna
Старая гвардия
Мотоцикл: Jawa 350 638, ИЖ 56, Рига 26
Контактна інформація:

Повідомлення vladuna »

Я пользуюсь на IOS гугл мапс.В принципе доволен,направление показывает четко,местоположение тоже,единственный минус-ЖРЕТ МНОГО ТРАФИКА
Нужно знать предмет, о котором говоришь, в точности и подробности, выяснив себе вполне его положительные и отрицательные свойства... А. Ф. Кони.
MilesTails
Старая гвардия
Контактна інформація:

vladuna писав:Я пользуюсь на IOS гугл мапс.В принципе доволен,направление показывает четко,местоположение тоже,единственный минус-ЖРЕТ МНОГО ТРАФИКА
Багато трафіка це скільки?
jawist634
мож че и выростит
Мотоцикл: 638-5
Контактна інформація:

Повідомлення jawist634 »

Шановні форумчани, допоможіть з вибором.
Pioneer
X-Digital
EasyGo
Garmin
Вагаюсь чи китайські будуть нормальн опрацювати, чи матимуть якісь глюки. Не раз бачив як знайомі по "будівлях їздили" (навігатор не вірно відображав їх переміщення).
Хто яку марку порадить?
Востаннє редагувалось 16 жовтня 2013, 17:35 користувачем jawist634, всього редагувалось 1 раз.
vladuna
Старая гвардия
Мотоцикл: Jawa 350 638, ИЖ 56, Рига 26
Контактна інформація:

Повідомлення vladuna »

MilesTails точно сказать не могу.Но больше своих аналогов.завтра посмотрю.

Я бы посоветовал взять китайчика(как бюджетный вариант) пионера,многократно использовал его для поездок в Крым и по Крыму с картами IGO-был очень доволен,работал четко и без претензий,а вот на навителовской карте притормаживал.
Нужно знать предмет, о котором говоришь, в точности и подробности, выяснив себе вполне его положительные и отрицательные свойства... А. Ф. Кони.
MilesTails
Старая гвардия
Контактна інформація:

vladuna писав:MilesTails точно сказать не могу.Но больше своих аналогов.завтра посмотрю.

Я бы посоветовал взять китайчика(как бюджетный вариант) пионера,многократно использовал его для поездок в Крым и по Крыму с картами IGO-был очень доволен,работал четко и без претензий,а вот на навителовской карте притормаживал.
Я може просто не помічаю бо в мене кожень день 100мб трафіка
Лях
Майстер
Мотоцикл: Honda Transalp 600V
Контактна інформація:

Повідомлення Лях »

kiselandrew писав:Славко Лях, почему ты думаешь что телефонный жпс хуже навигаторовского?
Я не думаю, я знаю!
Телефон для того, щоб дзвонити, GPS - для орієнтування на місцевості. По телефону так орієнтуватись, як по навігатору дзвонити.
Єдиний плюс телефону - швидкодія. Я он продав свого навігатора і купив телефона на Андроіді, не то, зараз думаю знову купити навігатора, хочу Prolech, спеціально для мотоцикла.

Щодо програм, кожен вибирає ту, яка йому подобається і якою зручніше користуватись. Але є одне але, це карти!
Я як локальний картограф (допомагаю створювати карти свого регіону для проекту travelgps.com.ua і для компанії NAVTEQ® Maps, тож трохи розбираюсь в цьому) скажу, що для України кращих карт ніж від travelgps.com.ua не існує!
Ці карти підтримують дві прогрими: City Guide і libelle. Раніше ми ще співробітничали з Навітелом, але через певні обставини співробітництво припинилось і Навітел підтримує лише карти від travelgps.com.ua, які були створені до 2012-го року.
З програм я, після двох з лишнім років тестувань, вибрав City Guide і AutoMapa (про неї нижче).

Зображення

libelle відстій, а в Навітела свої глюки і приколи.

Для Європи найкращі карти створює NAVTEQ®. Підтримуються програмами IGO і AutoMapa. В Україні є представництво NAVTEQ®, тому покриття доволі пристойне.

IGO програма не погана, я користувався версією Primo, для мене вона здавалась найбільш зручною, але після того, як спробував AutoMapa, то вже не хочу ніякого Айґова!
AutoMapa це польська програма, я в Польщі не був, але люди які їздили по ній з AutoMapa кажуть, що веде просто бездоганно! Тож, хто збирається до Польщі, то завантажуйте AutoMapa.

Зображення

Програми City Guide і AutoMapa мають також версії для ПК. Це означає, що можна переглядати карти і створювати маршрути на комп'ютері. Я, наприклад, щоб не мучити навігатора, прокладаю маршрути на комп'ютері, закидаю в навігатор в відповідні папки і вйо! Скріншоти програм для ПК: City Guide і AutoMapa
jawist634 писав:Шановні форумчани, допоможіть з вибором.
Вагаюсь чи китайські будуть нормальн опрацювати, чи матимуть якісь глюки. Не раз бачив як знайомі по "будівлях їздили" (навігатор не вірно відображав їх переміщення).
Хто яку марку порадить?
Думаю, що китайський можна брати (фірма значення не має), тим більше, що інших зараз немає! :D Головне щоб оперативної пам'яті було багато, бо на 64 мб. буде тупити! В мене був GoClever, ніби не поганий по якості, але через 64 мб. оперативки тормозив страшно! Бувало, що проїхав поворот, а воно допіру оголошує про нього.
Також не варто брати з великим розрішенням екрану, теж жере ресурси системи.
Акумулятор дивись, щоб був потужний.
TA600 youtube Сайт
AlexWitchDoctor
рокер
Мотоцикл: ХД & ИЖ
Контактна інформація:

Повідомлення AlexWitchDoctor »

jawist634 писав:Шановні форумчани, допоможіть з вибором.
Pioneer
X-Digital
EasyGo
Garmin
Хто яку марку порадить?
Хм... мне кажется, что-то типа Zumo 500 от Garmin для мотоцикла должно быть - самое то.
Правда, цена немного напрягает.
Лях
Майстер
Контактна інформація:

Повідомлення Лях »

Принесли мені для оновлення карт Garmin Zümo, ну що сказати,.. відстій повний! Сама програма ніби проста, але щоб звикнути, потрібен був час. А от карти нікібєніматєрі! Перепробував 6 різних карт, без толку, веде якимись трісцями, що там 100 років вже ніхто не їздив.
Крім цього на Ґармінах стоїть своя операційна система, так що іншу навігацію покласти не вийде. До того ж сам пристрій зроблено на Тайвані, за що чувак віддав дві тисячі гривень, не зрозуміло?
TA600 youtube Сайт
zek009
МАЖОР
Мотоцикл: Jawa634=>Honda CB400SF=>Yamaha Super Tenere 750=>CB1300SF;
Контактна інформація:

Повідомлення zek009 »

Слава про Отстой полный не соглашусь, пользуюсь Гармином с 2009 года.
Первый раз в жизни брал в пользовование ГПС с ИГО на борту в 2008 году, остались только положительные эмоции, ну и на тот момент небыло с чем сравнивать. После чего был куплен в личное пользование Garmin 255w nuwi. Да есть своя неповторимая специфика в управлении, навигации. Большим минусом для нас, а не для Гармина является его защита, которую после середины 2012 года либо не могут, либо не хотят ломать тем самым мы и имеем карты старого образца для Украины с "лесными тропами", с картами лицензионными проблем нет. Так же есть бесплатный проект от OpenStreetMap где обновляются и рисуются карты, к примеру можно самому заказать карту с определенными районами, странами http://garmin.openstreetmap.nl/ , пользовался аналогичной картой в этом году для России, карты очень информативны нигде не блукал, хотя ехал в первые. Ну и на последок про надежность замолвлю словечко, мой навик падал на бетонный пол, тонул под проливным дождем и все ему не почём. Следующий ГПС будет только из разряда Гарминов.
assistant
Старая гвардия
Мотоцикл: Jawa 634-8-15, Jawa360, Honda Gold Wing 1200
Контактна інформація:

Повідомлення assistant »

Гармин есть гармин, изначально предназначен был для военных целей, по сему блещет надежностью. И неисправных видел только один гармин (в него пуля попала)
Не кропотливый тяжкий труд, а мыслей ход определяет Ваш доход
+380960819191
+380930819191
+48884668779
Skomoroh
Йолккорокер
Мотоцикл: XL600Lm, GSF1200S
Контактна інформація:

Повідомлення Skomoroh »

assistant

Для военных целей предназначен сам ГПС изначально.
а "по военным спецификациям" много кто навигаторы делает
Мотоциклизд, распиздяй и йолкобайкер.
Хожу, причиняю добро там и тут (с)
Лях
Майстер
Контактна інформація:

Повідомлення Лях »

2 zek009 Ну не знаю, ні програма, ні сам навігатор мене якось не вразили.
Щодо надійності, теж є сумніви. Мій старенький китайський ҐоКлевер теж не раз падав, і під дощем не раз був. А скільки тисяч кілометрів вібромасажу на рулі він витримав один Бог знає! І за ці роки жодних питань до нього не було.
І отаких візерунків на ньому я не помітив...

Зображення

З картами OpenStreetMap теж не все гладко. Редагувати їх беруться хто попало, без жодного поняття в картографії.
Зробив я колись карту доріг свого містечка, почав додавати будинки, РОІ, але вліз якийсь криворукий картограф і все зіпсував. Я що зміг виправив, а потім взагалі закинув це невдячне діло. Можу уявити, що там робиться взагалі, ці карти ніхто ж не перевіряє перед випуском, на відміну від того ж travelgps.com.ua. Ми з моїм куратором цілий день перевіряли мою карту поки він прийняв її в мене, а це лише квадрат 3 на 3 кілометри!
TA600 youtube Сайт
Відповісти

Повернутись до “Встречи”

Хто зараз онлайн

Користувачі, які зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів