kiselandrew писав:Славко Лях, почему ты думаешь что телефонный жпс хуже навигаторовского?
Я не думаю, я знаю!
Телефон для того, щоб дзвонити, GPS - для орієнтування на місцевості. По телефону так орієнтуватись, як по навігатору дзвонити.
Єдиний плюс телефону - швидкодія. Я он продав свого навігатора і купив телефона на Андроіді, не то, зараз думаю знову купити навігатора, хочу Prolech, спеціально для мотоцикла.
Щодо програм, кожен вибирає ту, яка йому подобається і якою зручніше користуватись. Але є одне але, це карти!
Я як локальний картограф (допомагаю створювати карти свого регіону для проекту travelgps.com.ua і для компанії NAVTEQ® Maps, тож трохи розбираюсь в цьому) скажу, що для України кращих карт ніж від travelgps.com.ua не існує!
Ці карти підтримують дві прогрими:
City Guide і
libelle. Раніше ми ще співробітничали з Навітелом, але через певні обставини співробітництво припинилось і Навітел підтримує лише карти від travelgps.com.ua, які були створені до 2012-го року.
З програм я, після двох з лишнім років тестувань, вибрав City Guide і AutoMapa (про неї нижче).
libelle відстій, а в Навітела свої глюки і приколи.
Для Європи найкращі карти створює NAVTEQ®. Підтримуються програмами
IGO і
AutoMapa. В Україні є представництво NAVTEQ®, тому покриття доволі пристойне.
IGO програма не погана, я користувався версією Primo, для мене вона здавалась найбільш зручною, але після того, як спробував AutoMapa, то вже не хочу ніякого Айґова!
AutoMapa це польська програма, я в Польщі не був, але люди які їздили по ній з AutoMapa кажуть, що веде просто бездоганно! Тож, хто збирається до Польщі, то завантажуйте AutoMapa.
Програми City Guide і AutoMapa мають також версії для ПК. Це означає, що можна переглядати карти і створювати маршрути на комп'ютері. Я, наприклад, щоб не мучити навігатора, прокладаю маршрути на комп'ютері, закидаю в навігатор в відповідні папки і вйо! Скріншоти програм для ПК:
City Guide і
AutoMapa
jawist634 писав:Шановні форумчани, допоможіть з вибором.
Вагаюсь чи китайські будуть нормальн опрацювати, чи матимуть якісь глюки. Не раз бачив як знайомі по "будівлях їздили" (навігатор не вірно відображав їх переміщення).
Хто яку марку порадить?
Думаю, що китайський можна брати (фірма значення не має), тим більше, що інших зараз немає!

Головне щоб оперативної пам'яті було багато, бо на 64 мб. буде тупити! В мене був GoClever, ніби не поганий по якості, але через 64 мб. оперативки тормозив страшно! Бувало, що проїхав поворот, а воно допіру оголошує про нього.
Також не варто брати з великим розрішенням екрану, теж жере ресурси системи.
Акумулятор дивись, щоб був потужний.