Порівнюю генератори Ява 638 (14В 15А) і ІЖ (14В 10А), (брати ІЖ (14В 8А) сенсу немає 8А отримаєш тільки при 6600 об/хв

. А 6В генератори своє віджили і за часту їх навіть в хорошому стані міняють на 12В, навіть з мінска ставлять кулібіни

, ну це вже не головне

).
Цілком згоден з товаришем
-Vit-, в 634 двигун добре стає генератор від ІЖ

(трошки модифікований, спиляна площадка для контактів і відпиляне вухо кріплення). З модернізацією конуса і правої кришки, можна помістити генератор від Яви 638. (надалі в розмові буду використовувати Яви і ІЖ). В розмовах про Яву 12В, від власників нарікань на електрообладнання не чув (хоч власники різних поколінь, різний х-р водіння).
Та при ремонті власники 634 задумуються який генератор ставити з Яви чи ІЖ. Так і мене запевняли що Ява має кращі параметри, та в свій час не захотів ламати праву кришку і вибрав ІЖ. Але якщо в ІЖ вся х-ка проходить вище, то це засвідчую про вищу струмо віддачу, при менших обертах КВ.
В цій темі ось і провіримо чи генератор ІЖ скромний чи не дарма він не виділяється з усіх типів
![боянист :[:]|||[:]:](./images/smilies/08.gif)
.
Ториш
lelik, ковзний контакт завжди був і буде самим ненадійним контактом в електричній машині (двигун то, чи генератор)

. Присутній екстрасинситет

.
В самого задній габарит зроблений зі світло діодів

, з першого погляду він звичайного не відрізнити. (Якщо потрібна схемка в
lelika на габарит 634, у мене до 638).
На рахунок інших недоліків згаданих
lelikом не буду підтверджувати і відторгувати.