mojo писав:На тему подготовки к путешествиям написанно масса всего. Ветка для особенностей наших условий (дорог, мотоциклов и бюджетов)
Хороша тема, чому я її раніше не бачив?
До невеликих поїздок (100-200 км.) спеціально не готуюсь, сів - поїхав.
До серйозніших готуюсь так:
1. Маршрут
Відколи маю інтернет, маршрут промальовую і коригую в Google картах. Розв'язки і місця в яких сумніваюсь роздруковую. Потім забиваю маршрут в GPS, перевіряю. Паперові карти беру з собою обов'язково, всяке може бути!
2. Техника
Мотоцикла особо не готую, звичайне ТО: колеса, цеп, фари, стопи, повороти, троси.
3. Снаряжение
Палатка, спальник, матрас, невеличка медична аптечка, літра масла 2Т, камера, насос (можна один на всіх), шинна аптечка, ключі, лампочки, деякі запчастини (контакт, конденсатор, щітки, замок цепка і т. д.), фотоапарат обов'язково (!!!), зарядки до мобілки і фотоапарата, карти (топографічні, не гральні!), я ще беру навігатор, вилка, ложка, ножик, туалетний папір, салфетки, мило, рушник, зубна паста, щітка і т.д. і т. п.
4. Еда
Якщо погода не дуже тепла, то на 1 день їжу можна взяти з дому. Якщо ж жарко то краще так не робити, бо від одного дня під сонцем їжа перетворюється на отруту, тоді вже задоволення від поїздки не буде.
Зазвичай ми харчуємось в придорожніх кафе. Визначити добре дуже просто, біля нього завжди стоїть кілька фур далекобійників.
Якщо зупиняємось в готелях, то там зазвичай є харчування.
5. Одежда
Найважливіший одяг для мене, це дощовик. Без нього я з дому не виїжджаю, навіть на 100 км.
Повний мотоекіп. Ще кілька комплектів нижньої білизни, залежно від тривалості поїздки, комплект теплого одягу, пару футболок, джинси, легкі туфлі, тапочки,
Перед самою поїздкою стараюсь по можливості лягти спати чим раніше.
Вранці пакую речі в кофри, монтую на мотоцикла (на рахунок рюкзаків - я категорично проти (!), водія нічого не повинно сковувати). Одягаюсь, перевіряю документи, гаманець. Присісти на дорожку! Сідаю на мотоцикла, вмикаю GPS, підключаю до шолома. Весь цей час відчувається постійний мандраж!!! : D Запускаю мотора і в дорогу. Після перших 10 кілометрів мандраж проходить.